כשל בהכנסת סטנד ופתרון נקז של הכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

19/09/2017 | 01:32 | מאת: קמי

שלום לבעלי יש אבן שנמצא בשופכה 8 ממ שכנראה נמצאת הרבה זמן ניסו להכניס סטנד להרחבת השופכה לזרימה תקינה של השתן ןניקוז הכליה לא הצליחו והם מציעים לבצע ניקוז של הכליה עם שקית שתן חיצונית. האם יש טיפול אחר? משהו שאינו שקית חיצונית כי בעלי קיבל זאת מאוד קשה תודה

שלום קמי. אם אני מבין נכון מדובר באבן בשופכן ולא בשופכה. במקרה כזה, אם לא מצליחים להכניס תומכן (סטנט) פנימי, וחייבים לנקז את הכליה, עושים זאת ע"י נפרוסטום.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית