ציטולוגיה בשתן תאים אטיפיים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/11/2017 | 12:16 | מאת: דור

שלום רב אמא שלי בת 59 ביצעה בדיקת ציטולוגיה בשתן בבדיקה אחת נכתב אין תאים ממארים. בבדיקה שנייה ליקוציטים ומאקרופאגים בבדיקה שלישית קבוצות של תאים אפתאליים אטיפיים בנוסף דלקת, בכל הבדיקות נרשם אין עדות לתאים ממאירים. אני מאד מודאג ופוחד שיש שם משהו רציני האם זה טרום סרטן או מצביע על כך מה זה תאים אפתאליים אטיפיים ,האם יש לזרז את התור לאורולוג? הבדיקות בוצעו עקב כמות של 0.03 מג שתן בבדיקה שתן רגילה. האם תאים אטיפיים יכולים להופיע במצב דלקת? תודה מראש

שלום דור. קודם כל, זה שנכתב שאין תאים ממאירים צריך להרגיע ולא להפחיד. תאים אטיפיים הם תאים שלא נראים נורמלים לחלוטין, אבל לא נראים כמו תאי סרטן. זה בהחלט יכול להיות בגלל דלקת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית