ציסטה צורכב עם מחיצה בגודל 2 סמ ממולץ על סיטי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/11/2017 | 23:52 | מאת: ציסטה מורכב בכליה ימנית

שלום רב אני בן 73 בבדיקה us התגלה ציסטה מורכבת עם מחיצה בגודל 2 ס"מ זה יכול להיות גידול ממאיר או שזאת ציסטה שצריכה מעקב הומלץ על סי טי תלת פאזי אינני יודע מה זה תודה גדי הוכברג

שלום. ציסטה מורכבת היא ציסטה שבה יש תוכן שהוא מעבר לסתם נוזל. ע"י סי טי בפרוטוקול מיוחד ("תלת-פאזי") אנחנו יכולים להבין עד כמה התוכן שבתוך הציסטה חשוד לסרטן. אם מדובר אך ורק במחיצה דקה ופשוטה, הסיכוי שמדובר בסרטן הוא נמוך מאוד, ובמקרה כזה מומלץ לעקוב עם בדיקת US או CT פעם בחצי שנה-שנה. אם מדובר ברקמה, אז החשד לסרטן הוא גדול ואז מומלץ לבצע ניתוח ולכרות את הציסטה. שעורי ההצלחה של ניתוח כזה הם גבוהים ואחוזי הריפוי גבוהים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית