PSA תמוה לאחר כריתה רדיקאלית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

05/02/2018 | 04:16 | מאת: אבי

בן 71, בריא, ב- PSA 6 כריתה רדיקאלית עם קופסית שלמה ב- 2009. תוצאות ביופסיה (ערמונית בממדים 3X4X5 ס"מ ובמשקל 63 גרם, מכוסה קופסית חלקה עם שלפוחית זרע. אונה ימנית בצבע שחור, אונה שמאלית בצבע ירוק, בחתכים רקמה אפורה קשרית): Prostatic adennocarcinoma, geleason score 6 (3+3) present in right lobe and involving aprox. 10% of tissue submitted (maximal tumor dimention 1.2 cm). There is no perineural or capsular invation. Apex, bladder neck, periurethral area, seminal vesicles are free of tumor.No evidence of extraprostatic extension. In addition, areas of high grade pin and foci of non specific granulomatous prostatitis are identified במעקב PSA בארץ ובחו"ל תוצאות עם מגמות הפוכות: 2014 - בארץ קטן מ- 0.03, בחו"ל קטן מ- 0.02 2015 - בארץ 0.05, בחו"ל קטן מ- 0.02 2016 - בארץ 0.04, בחו"ל קטן מ- 0.01 2018 - בארץ 0.07, בחו"ל קטן מ- 0.008(!!!). מה מצבי? מה לעשות? תודה.

שלום אבי. נראה שמצבך טוב. הפתולוגיה בניתוח היתה גליסון 3+3, מה שמצביע על סרטן לא אגרסיבי, וה-PSA הכי גבוה שהיה לך אחרי הניתוח הוא 0.07 שזה עדיין די נמוך. אשריך!

05/02/2018 | 16:54 | מאת: אבי

תודה. שואל: יש לי סרטן או לא? צריך טיפןל / הקרנות או לא?

אני לא נותן חוות דעת דרך האינטרנט. לצורך העניין, אין עדות שיש לך סרטן. קרוב לוודאי שעם גליסון 3+3 בפתולוגיה הראשונית, אין לך עכשיו סרטן.

10/02/2018 | 16:53 | מאת: אבי

הרשה לי לשאול ד"ר: אם יתברר שאין סרטן, מהן הסיבות האחרות שיכולות לייצר PSA 0.07 לעומת אפס? תודה.

יכולים להיות תאים רגילים של ערמונית שנשארו ויכולים לייצר PSA.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית