גוש קשה בצוואר צד שמאל

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/01/2023 | 11:15 | מאת: תמי

שלום דר, במישוש אני חשה בגוש בצוואר בצד שמאל מתחת ללסת(איפה ששמים אצבע לבדיקת דופק) הגוש קשה וברור הוא לא כואב אך מציק אציין שלפני כחודשיים הייתי מאושפזת בביהח עם קורונה ועוד וירוס/זיהום (לא ידוע איזה עד היום ) רק רשמו במכתב שחרור לימפאדנופתיה. בדיקות דם בביהח כולל תרביות הכל היה תקין. התסמינים היו חום גבוה שחזר ועלה במשך שבוע וחצי ובעיקר נפיחות מאוד מאוד גדולה בבלוטות הלימפה בשני הצדדים כמעט באופן שווה. אחרי אנטיביוטיקה זה התחיל לרדת אך לא נעלם באופן סופי. והיום זה פשוט גוש בצד שמאל כמובן שנקבע לי אולטרסאונד תירואיד רקמות רכות והמוח כבר מדמיין את הסינריו הנורא ביותר. בכל אופן לשאלתי בנוסף לגוש יש לי מידי פעם תחושת נימול באצבעות יד שמאל שמלווה עם כבדות ביד. ועכשיו גם כבדות ברגליים כמו תחושת זרימת דם כבדה. הרבה כאבי ראש ועייפות האם כל אלה הם תסמינים שקשורים לגוש? **ברקע מטופלת בגידול דסמואיד בדופן הבטן.

שלום רב, לא נשמע אונקולוגי . יש לפנות לרופא מטפל. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)