חשד סונוגרפי בינוני בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/01/2023 | 10:44 | מאת: אבי

ביצעתי ניקור אבחנתי של בלוטת התריס תחת אולטרסאונד בצד שמאל. בתוצאות מסמך האולטרסאונד צוין דרגת חשד סונוגרפי בינוני וכן "אונה שמאל ממצע איזואיקואי עד קוטר 4.3 ס"מ". טרם נתקבלו תוצאות הבדיקה ההיסטולוגית. האם הממצא הנ"ל מסוכן ? ממאיר? האם גודל הבלוטה מעיד דבר מה ? תודה

שלום רב, יש להתאזר בסבלנות ולהמתין לשתובת הביופסיה שכבר בוצעה. בד" כ מדובר בנגעים שפירים אך נגע בגודל זה מחייב התייחסות ובדיקה ללא קשר לפתולוגיה שלךו. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)