זמן בין ניקור לניקור

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

23/01/2023 | 18:20 | מאת: חן

שלום רב פרופסור חפץ. ביצעתי ניקור fna ביום 9.1.23 בתוצאות הניקור,הופיע לא אבחנתי.לא נלקחו מספיק תאים.ואני נדרשת לבצע ניקור חוזר. רציתי לשאול האם יש פרק זמן שצריך לחכות בין ניקור אחד לשני? האם נדרשת תקופה קצרה של החלמה? והאם לא אבחנתי,משמע מסוכן? אודה לתשובה

שלום רב, אין מניעה לבצע את הניקור החוזר בהקדם- החושב שיהיה פתולוג נוכח בבדיקה כדי לוודא שיש מספיק חומר לאבחנה. ניתן לתאום במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"H מיטב הרופאים (03-7645464). כשהתשובה הינה לא אבחנתי- אין לנו כל מידע על המצב וזה לא מדאיג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)