פענוח תוצאות אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

26/12/2022 | 14:30 | מאת: שרית _50

שלום פרופ' חפץ, לפני מספר ימים הרגשתי כמו בליטה שאני לא מכירה במרכז הגרון. אני במעקב בשל קשרית באונה שמאלית כ 1.3 ס"מ. מעבר לכך הכל היה תקין. עשיתי אולטראסאונד, במקום אחר הפעם, ולפי התוצאות נצפתה באונה שמאלית קשרית סולידית היפואקוגנית בקוטר של 0.3 ס"מ זרימת דם תקינה TR-1. ולדעתי בהתייחס לבליטה שהרגשתי מופיע שבמרכז האיסטמוס, קרוב לאונה השמאלית הודגם ממצא בעל הדיות מעורבת ברובו ציסטי בקוטר 1.4/0.5 ס"מ. 1)תוכל להסביר במה מדובר... זה אומר שיש קשרית קטנה ובסמוך לה ציסטה? מה בהמשך? FNA? ציסטה יכולה להיעלם / נובעת מדלקת? 2)בבדיקות קודמות האונות היו במרקם אחיד, עכשיו מצויין שהגודל תקין וכן זרימת הדם אבל מרקם לא אחיד ...קשור לפרשנות של רדיולוגים שונים? בעייתי? אשמח לצפירת הרגעה 🙏

שלום רב, לא נשמע מדאיג. למעקב בלבד אצל אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)