קשרית הטרוגנית ציסטית וסולידית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/01/2023 | 13:57 | מאת: חן

שלום רב פרופסור,נמצאו לי קשריות בבלוטת התריס(בבדיקת הדמיה שערכתי לצוואר בשל בלט דיסק) לאחר ניקור FNA. בסיכום ביקור נכתב: באונה ימנית קשרית הטרוגינית ציסטית וסולידית.כנ"ל באונה השמאלית.(בוצע ניקור רק באונה ימנית) ועוד נכתב: בתחנה 3 משמאל,בלוטת לימפה 0.6 ס"מ במראה עגול. אשמח לתשובתך מה זה אומר. כי אני בחששון מרובות ובהתקפי חרדה. גודל הקשריות:ימין- 1.47*2.18 שמאל-1.9*1.5 תודה רבה.

שלום רב, סטטיסטית סביר להניח שמדובר במצב שפיר אך בגודל זה של הממצאים יש לבצע ניקור של הגושים לביופסיה תחת US. ממליץ לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

23/01/2023 | 11:27 | מאת: חן

תודה רבה עבור תשובתך פרופסור חפץ.תבורך. מעדכנת כי קיבלתי את תוצאות הניקור.בטא 1. לא אבחנתי.ונדרשתי לבצע ניקור חוזר. כי לקחו מספיק תאים. האם עליי לדאוג?? לא נושמת. תודה חן

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)