תוצאות אולטרסאונד us צוואר. מודאג

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/12/2022 | 13:44 | מאת: יונתן

מאוד לחוץ בעקבות תוצאות בדיקת אולטסאונד. מציין כי ניגשתי לבדיקה בגלל שהרגשתי גולות זזות בלסת התחתונה משני הצדדים. הממצאים: בלוטת התריס: איסטמוס לא מעובה. בעובי כ3 מ"מ, מרקם אחיד. אונה ימינית בממדים כ18*18*50 מ"מ לא מוגדלת. בחלק האמצאי הודגמה קשרית היפואקוגנית, בעלת גבוחהלובולרי, מוקדים מסוידים זעירים בתוכה, זרימת דם מוגברת, אין לשלול מעורבות קפסולה של בלוטת התריס. קשרית בגודל כ-12*14*15 מ"מ- tr5 דרוש ייעוץ רופא א.א.ג, המשך בירור ע"י fna אין עדות ללימפאדנופתיה בצאוור ימין, קשריות לימפה שנסרקו בעלות מבנה ומראה סונוגרפי תקין. אונה שמאלית בממדים כ-14*17*48 מ"מ, לא מוגדלת, מרקם אחיד, אין עדות לממצאים פוקליים.

שלום רב, הממצא אכן מחייב ביופסיה אבל בגודל זה ההבראה ממנו הינה כמעט ללא יוצא מן הכלל. ממליץ להגיע לניקור תח ץ US בארם שם מתבצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (037645464). בהמשך ממליץ להגיע עם התוצאות למרפאתי. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)