קשרית בלוטת מגן. חוששת

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/01/2023 | 19:58 | מאת: גלי

שלום ביצעתי אולטרסאונד תירואיד ואני ממש בלחץ ממה שרשום. בלוטת מגן :אונה ימנית: גודל תקין מרקם: קשר היפואקוי 5 מ"מ TR4 כל השאר היה רשום תקין. קראתי ש TR4 זה נגע חשוד לגידול ואני ממש חוששת. אציין שבבדיקה שביצעתי לפני 9 חודשים היה רשום : בלוטת מגן: אונה ימנית בגודל רגיל. התגלו שני מוקדים היפואקוגנים בקוטר כ 0.4 ס"מ ו- 0.2 ס"מ - TR2 ללא עדות להסתיידויות פתולוגיות. יתכן שתוך 9 חודשים הtr קפץ מ 2 ל4? בזמן כזה קצר ניהיה כבר חשד לממאיר? אני כבר מבולבלת ומודאגת

שלום רב, בגודל זה לא נדרש כל בירור או טיפול נוסף. ממליץ US חוזר עוד כחצי שנה ומעקב רופא אנדוקרינולוג _(ניתן במרפאתינו בארם - 037645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)