תואצות בדיקת c.t צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/12/2022 | 11:02 | מאת: אתי

שלום רב הופנתי לסריקה של הצוואר עקב כאבים מזה כחודש. שבעבר נצפתה בלוטת תירואיד מוגדלת. התוצאות שקיבלתי נרשם - קשרית אחורית לאונה הימנית היפרדנסית בקוטר כ-6 מ"מ.אין לשלול גוש בפרא-תירואיד,לקורולציה על קולית וביופסיה. בנוסף-עורק תת בריחי ימני במנח רטרו-טרכיאלי-וריאנטה אנטומית. מה זה אומר? תודה

שלום רב, ממליץ שני דברים: 1. בדיקת US איכותי של הצוואר להדגמת הממצא הנ"ל והחלטה על צורך בניקור שלו לביופסיה (ניתן להתבצע ביעילות במרפאתינו בארם ע"י מיטב הרופאים בתחום זה). 2. בדיקות דם לרמת סידן ו PTH (בקש מהרופא שלך). עם התשובות ממליץ להגיע ליעוץ אאג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, יש לבדוק רמת קלציום והורמון PTH בדם וכן לבצע US איכותי של הצוואר ולשקול ניקור של הממצא. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)