תוצאות אולטרסאונד בלוטת מגן + צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/12/2022 | 09:44 | מאת: osnat

היי, עשיתי אולטרסאונד לבלוטת מגן + צוואר, האונה הימנית בגודל 4.6*1.9*2.2 ס"מ לגבי האונה הימנית נכתב שבחלק העליון של האונה הודגם נגע בעיקר היפראקוגני בקוטר כ-4 ס"מ מוקף הילה - TR-3, ללא עדות להסתיידויות פתולוגיות. אונה שמאלית - גודל 4.1*1.1*1.1, גודל ומרקם תקינים, ללא עדות להסתיידויות. הומלץ על המשך בירור של FNA של הנגע השולט באונה הימנית. אעשה כמובן FNA אבל אני מאד מאד בלחץ, אשמח להסבר על התוצאות ועל הסיכוי להתברר כסרטני. תודה רבה

שלום רב, מרבית הסיכוי ששפיר. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)