התקף צחוק בשינה עמוקה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/07/2023 | 07:11 | מאת: אור

שלום. לבני בן ה7 היו 3 אירועים של התקף צחוק (ממש מתפקע מצחוק ללא שליטה.במשך כדקה שתיים) הצחוק מלווה גם בפרצופים קצת מוזרים ומבט מזוגג. העיניים פקוחות ואדומות. והכפות ידיים גם הוחזקו בצורה מוזרה.פעמיים ראשונות קרה תוך כדי שינה עמוקה וכשהוא במחלת חום. החום לא היה עד כדי כך גבוה. בפעם השנייה התייעצנו עם רופא און ליין שאמר שכנראה זאת תגובה לחום ואם יחזור מצריך בדיקה. הפעם השלישית קרתה לנו לפני שלושה ימים במהלך טיסה ארוכה לברזיל. הילד היה אחרי לילה לבן. מאוד עייף ומרוגש. נרדם בטיסה וכשעה אחכ כשהערנו אותו לאכול התקף הצחוק קרה. מציינת שהפעם לא היה לו חום. כשהצחוק נרגע שאלנו שאלות והוא ידע לענות.אבל היה נראה קצת מעורפל. ועם פזילה קלה בעיניים. בכל הפעמים כששאלנו יום למחרת הוא לא זכר כלום. היום (שלושה ימים אחרי האירוע בטיסה) שוב היה התקף צחוק ממש קצר כשהערנו אותו אחרי שנרדם בנסיעה.אבל הצחוק נרגע כי מיהרנו להחזיר אותו לישון. השאלה שלי : האם התופעה הזאת מוכרת? ומה עלינו לעשות כרגע?...אנחנו בחופשה של חודשיים ומאוד מודאגים. האם יש צורך לבצע בדיקות פה בברזיל? או שאפשר לחכות חודשיים לבדיקות בארץ? אנחנו חוששים מאוד (בעיקר כי אנחנו בארץ זרה ורחוקים משירותי רפואה) ונשמח להתייחסותך המהירה... המון תודה

03/07/2023 | 07:26 | מאת: אור

מוסיפה: הילד ללא הפרעות קשב. התפתחות תקינה מכל הבחינות. ללא בעיות בריאותיות. ללא בעיות תיקשורת. פעיל פיזית. קורא וכותב כמו ילדים בגילו. לא עבר שום טראומה או חבלת ראש. הולך לישון בקלות. לא מתעורר בלילה. ישן שינה עמוקה ורציפה.

אור שלום, התפרצויות צחוק כמו שתיארת עלולות להיות ביטוי של אפילפסיה. אני ממליצה שתפנו לנוירולוג ילדים, תעשו EEG, ולשקול לעשות MRI בפרוטוקול אפילפסיה. בינתים, חשוב להימנע מחוסר שינה, ולא להשאיר אותו לבד, במיוחד במקום ששם שינוי במצב הכרה (אמרת שהוא היה "מעורפל, מזוגג") יכול לסכן אותו (למשל ים, בריכה, רכיבה על סוס וכו'). לא ציינת מתי התחילו האירועים, אבל חודשיים נראה לי הרבה זמן מכדי לדחות את הבירור. בברכה

01/04/2024 | 23:16 | מאת: נועה

היי אור, לבני קורה דבר דומה, במיוחד כשהוא עייף ובחלק הראשון של הלילה. כמו ביעותי לילה רק עם צחוק. האם גיליתם מה זה היה בסוף?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים