הקף ראש בנים 4 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/07/2023 | 11:50 | מאת: הילה

שלום רב לרופאה הבן שלי נולד עם הקף ראש 36 היום בדיוק הוא בן 4 חודשים והיום בדיוק היינו בטיפת חלב ונמדד הקף ראש 43.3 האמת שויזואלית הראש נראה גדול ולא פרופורציונלי לגוף. היא אומרת שצריך להיות 43 עכשיו לכל היותר האם זה סטיה מדאיגה? אגב לי יש הקף ראש 55 לבן ה 9 שלי יש הקף ראש 53.5 לאבא לא ידוע כי זה תרומות זרע תודה

הילה שלום, היקף הראש של תינוק אמור לעלות בשלושת החודשים הראשונים לחיים בערך 2 ס"מ לחודש, בשלושת החודשים הבאים בערך 1 ס"מ לחודש, ובחצי שנה השנייה לחיים כ-0.5 ס"מ לחודש. היקף הראש של בנך היה 36 ס"מ בלידה, ועלה כ-7 ס"מ בארבעה חודשים. עלייה כזאת היא בטווח הנורמה, ושלושה מילימטר לכאן או לכאן לא באמת חשובים, ובגדר טעות של הבודק (מספיק שבודק אחד מותח יותר את סרט המדידה ובודק אחר מותח פחות - כבר נוצר הבדל של מספר מ"מ). לציין שהיקף הראש שלו באחוזון העליון של הנורמה ואין מידע על היקף הראש של האב, ולכן דרוש מעקב. אם עוד חודשיים היקף הראש יעלה מעל אחוזון 98 אז פנו לרופא הילדים להערכה התפתחותית ובדיקה נוירולוגית, וכן לסונר מוח. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים