הליכה בתנודות ילדה מושתלת כוכליארית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/07/2023 | 09:58 | מאת: יהודית

שלום רב, בתי בת השנתיים מושתלת צוד כתוצאה מחירשות מולדת החלה את צעדיה הראשונים בגיל שנה וחצי כמעט שנה ושבעה חודשים ( קצת בעיכוב). כלומר היא הולכת חצי שנה . הילדה פעילה מאוד מטפסת רצה משחקת ופעלתנית תודה לאל. הליכתה לא ממש יציבה אין נפילות רבות אך ההליכה שלה מתנדנדת כאילו שהיא מנסה למצוא את מרכז הכובד ומתקנת את זה . לפני הניתוח של שתל השבלול ( לפני שנה בוצע ct מוח ו mri מח תקינים ) ביצענו בדיקת ראייה כולל הרחבת אישונים כפולה שהראתה שיכול להיות שיש צילינדר אך נותנים זמן כי היא תינוקת מה שחשוב לציין שהייתה הטיית ראש וכרגע כבר אין וגם ההליכה משתפרת. השאלה שלי היא ממה עוד יכולה לנבוע הליכה בתנודות? הליכה לא יציבה? האם חירשות קשורה ישירות למערכת הוסטיבולרית ? לא כל החרשים חווים קושי בשיקוי משקל אך האם יש אפשרות כזו?

יהודית שלום, חרשות בהחלט יכולה להיות קשורה למערכת הוסטבולרית, אם כי לא בהכרח. יש סיבות רבות להליכה לא יציבה. את חלקן הזכרת - הפרעת ראייה, הליכה ראשונית (רק לפני חצי שנה התחילה ללכת), הפרעה וסטיבולרית. יש גם סיבות נוספות - הפרעת תחושה בעצבי הרגליים או בחוט השדרה, הפרעה במוחון (הצרבלום), חולשה, ועוד. תודה? בבקשה... בברכה

07/07/2023 | 10:01 | מאת: יהודית

ראשית תודה רבה על תשובתך המפורטת❤️ ביצענו הדמיות ראש לפני כשנה לפני הניתוח והכל תקין תודה לאל . מה עוד גבאי לבדוק? תודה

לכל מטופל צריך לבדוק את מה שרלבנטי לו. כמובן שלא ניתן להמליץ על בדיקות לבתך בלי לקבל מידע נוסף ולבדוק אותה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים