superficial temporal

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/07/2023 | 23:45 | מאת: גיא

שלום רב, הופעת נבוס חדש ברקה מימין באיזור העורק הטמפורלי השטחי, האם פגיעה של כלי דם זה במהלך הוצאת הנגע יכולה לגרום לסיבוכים כגון הפרעת ראיה/תחושה/הקרחה/כאבי ראש הוא שזה כלי דם שטחי ולא חשוב? תודה

שלום, למיטב ידיעתי הוצאת נבוס היא תהליך שטחי מאד, שלא אמור לפגוע בכלי דם גדולים. פרוצדורה שמערבת את העור בלבד עלולה לגרום לשינוי תחושה באזור הקטן שבו מבוצע החתך. אני ממליצה להתייעץ עם רופא עור או עם פלסטיקאי מה ההשלכות של הוצאת הנבוס. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים