ספסטיות קלה ברגל ימין ורישיון נהיגה רגיל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/06/2023 | 12:57 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל משיתוק מוחין מלידה שמתבטא בספסטיות של פלג הגוף השמאלי ורגל ימין . לאחרונה הייתי בבדיקת כשירות נהיגה במכון הרפואי וכאשר עשו לי בדיקה בסימולטור הכל היה תקין אך ביקשו המלצת נוירולוג לגבי נהיגה והנוירולוג שלי רשם שבגלל שיש לי ספסטיות ברגל ימין הוא ממליץ על ברקס וגז ידני ולא ברגל . יש לציין שהספסטיות ברגל ימין ממש קלה וברגל שמאל היא קשה עד כדי כך שאני לא יכול להזיז את מפרק הקרסול לכן אי אפשר לשקול מעבר לדוושות בשמאל . האם ספסטיות קלה ברגל ימין תשפיע על יכולת השליטה בגז והברקס הרגילים ? אני ממש מפחד מזה כי אני יודע שברקס וגז ידניים יהיה לי מאוד קשה בגלל שגם יד שמאל ספסטית מה את ממליצה לעשות ? למי לפנות ?

יוני שלום, אני לא יודעת לענות על שאלתך. מי שידע לענות עליה הכי טוב, וגם לעזור מבחינת שיקום התפקוד של היד והרגל, זה רופא/ה שיקומי/ת ופיסיותרפיט/ית שיקומי/ת שעובדים במרפאה או בבית חולים שיקומי. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים