הרמת עיניים כלפי מעלה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/06/2023 | 21:23 | מאת: סטארי

שלום בני בן ה 17 ילד על הרצף האוטיסטי. לפני כשבועיים החלה תופעה שתוך כדי הליכה או סתם ישיבה הוא פצאום מרים את ראשו ועיניו וכאילו מסתכל בסיבוב כלפי מעחנ וכך חוזר על עצמו כל כמה שניות. הוא מסביר שיש לו בלבול . קצת קשה להבינו. הוא נוטל מס' רב של תרופות במהלך היום. אשמח להבין מה זה

סטארי שלום, התופעה יכולה להיות פרכוס (אפילפסיה), במיוחד אם בנך מסביר שיש לו בלבול - אולי הוא מתאר שינוי חלקי במצב הכרה. התופעה יכולה גם להיות טיקים או תנועה סטראוטיפית עם העיניים. אך הכרחי לשלול שמדובר בפרכוסים. צלמו סירטונים של תנועות הראש והעיניים, נסו לראות אם הוא יכול לשלוט בתנועות ולהפסיקן או אם הן נפסקות כשמדברים איתו, ופנו לרופא הילדים שלכם בימים הקרובים עם הסירטונים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים