פירוך ידיים והוצאת לשון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

10/08/2023 | 14:58 | מאת: שלנה

מאז שבתי היתה בת שנה וחצי שמנו לב לתופעה שלפעמים היא מכווצת את הידיים שלה לאזור מרכז הבטן מוציאה לשון ועושה פרצוץ של מאמץ (ממש כמו מישהו שמתאמץ בשירותים) חשבנו שזה זמני אולם מאז ועד היום התופעה לא עברה. לאחרונה שמנו לב שזה קורה לעיתים תכופות יותר וזה נראה ממש לא טוב מהצד... והיא מאד נבוכה שאנחנו מסתכלים עליה כשהיא עושה זה ולפעמים שהיא נכנסת ל "מוד" הזה היא יכולה לעשות ככה במשך כמעט דקה... ביתי היום כבר בת 4 וחצי בריאה לחלוטין חכמה (יודעת לקרוא) שמחה ועליזה אולם אנחנו כהורים לא רגועים כלל... מה זה הדבר הזה?

שלמה שלום (מקובל לפתוח בשלום, בוקר טוב, ערב טוב, וכדומה). קשה לי לומר במה מדובר בלי לראות את הסיטואציה - טיק? התנהגות סטראוטיפית? אוננות? תופעה אחרת? צלמו מספר סירטונים של התופעה ותראו לרופא הילדים. תודה? בבקשה... בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים