נוזל מסביב למוח בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/06/2023 | 19:15 | מאת: מאירה

היי ראיתי ששאלו פה כבר לגבי המושא הזה אבל לי יש שאלה ספציפית עקב הקף ראש גדול בוצע סונר מוח לבן 3 וחצי חודשים שם נאמר שיש נוזלים מסביב למוח כל השאר תקין אמרו לי שזה ייספג השאלה שלי היא האם כל הילדים שיש להם ממצא כזה שוברים את האחזונים של היקף הראש? ובאיזה שלב אמורה להיות ספיגה?/עצירה כזו מהירה בהקף הראש תודה

מאירה שלום, אני מניחה שאת שואלת לגבי EVOH או BESS: לא כל הילדים עם נוזל מסביב למוח שוברים את אחוזון היקף הראש. אך חלק מהילדים ששוברים את אחוזון היקף הראש מופנים לסונר מוח, ואז רואים את עודף הנוזל סביב המוח. הספיגה במצב זה מתרחשת תוך מספר חודשים, ועד גיל שנתיים. לגבי התינוק הספציפי שאת שואלת עליו - אין לי מושג מה יש לו, ולכן כל שאלה לגביו את צריכה להפנות לרופא שלו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים