שכחה קלה בן 19 עם שיתוק מוחין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/07/2023 | 12:48 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל משיתוק מוחין והידרוצפלוס . לפעמים יש לי אירועים שכאשר אני עוזר לאמא שלי לבשל והיא מבקשת ממני להביא דברים מהבית אני שוכח מה היא ביקשה (יש לנו מטבח נפרד מחוץ לבית כך שמרחק ההליכה הביתה הוא מטרים ספורים) האם מצב כזה הוא נחשב תקין לסובלים משיתוק מוחין או הידרוצפלוס ? מן הפרעה שלוקח לי איזה כמה שניות להיזכר מה היא ביקשה . יש לציין שלא סובל מתסמינים נוספים שמחשידים שמדובר בפגיעה קוגניטיבית ולא אובחנה אצלי בעיה נוירולוגית/נוירוכירורגית נוספת שיכולה להסביר זאת. אודה על תשובה מהירה . תודה ושבוע טוב

09/07/2023 | 13:03 | מאת: Yoni

שאלה נוספת: האם נוקשות של הגב באופן כזה שמקשה להזדקף היא אופיינית לשיתוק מוחין ?

יוני שלום שכחה יכולה לנבוע מהפרעה בזיכרון או ריכוז, עם או בלי קשר לשיתוק מוחין. נוקשות של הגב יכולה לנבוע מהפרעה מוטורית (כגון חולשה, ספסטיות דיסטוניה) או גרמית (עמוד שדרה), ויתכן שקשורה לשיתוק המוחין. לאור כך שיש לך שאלות רבות בנושאים שונים, אני ממליצה שתבקש הערכה כולננית ומקיפה במסגרת מרפאה או בית חולים שיקומיים (כגון שיקום בבי"ח שיבא, בבית לוינשטיין, אלי"ן, ומסגרות דומות באזור מגוריך). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים