שאלה מוזרה קצת לאמא טריה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

30/06/2023 | 14:48 | מאת: שירה

היי הבן שלי בן 4 חודשים תכף והוא עוקב יפה מחייך ומשמיע המון קולות בטיפת חלב היא שאלה אותי עם הוא צוחק בקול הוא לא צוחק בקול אבל מחייך המון וממלמל המון לדוגמא אה, בא, היא אומרת שזה לא תקין שאין לו עדיין צחוק מתגלגל האם זה נכון? תודה

שירה שלום, חיוך בלי צחוק מתגלגל בגיל 4 חודשים זה לא עיכוב משמעותי, אך מצריך מעקב. סביר שבקרוב בנך יצחק בקול כשעושים לו "קוקו" מאחורי בד כלשהו. חשוב לא לנסות להפיק צחוק ע"י דגדוג - זה לא נעים לאף אחד (תינוק, ילד או מבוגר), אבל הוא לא יכול להתנגד למי שמדגדג אותו, וכל שנותר לו זה לצחוק באופן לא רצוני ובלי שום הנאה מכך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים