הזיות אצל ילד בן 7.5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/06/2023 | 05:14 | מאת: אנונימית

שלום רב, הבן שלי בן 7.5, הוא מתעורר על בסיס יומי באמצע שנת צהריים או לילה עם הזיות. באמצע השנה הוא חושב שהוא בתוך החלום, רץ בבית, בוכה, משתולל. לוקח לו כמה דקות להירגע ואז הוא חוזר לעצמו. זה מאוד מאוד מלחיץ. חשוב לציין שיש לו דימיון מאוד מאוד מפותח, הוא עדיין משחק בבובות, הוא בוחר חולצות רק לפי התמונה שיש עליהן, קלפי פוקימון, כלומר מאוד ״נכנס לדמויות״. אשמח מאוד אם תוכלי להגיד לי אם יש פה בעיה שצריך לבדוק. המון תןדה מראש,

שלום, יש הפרעות שינה שיכולות להתאים לאירועים של בנך - סיוטים (שאז הילד מתעורר בקלות, עונה לעניין, יודע שחלם חלום, וניתן להרגיעו), או Night terrors (שאז הילד לא מודע למה שקורה, לא מגיבף נראה מפוחד מאד, קשה להרגיעו, יתכן שהדופק שלו מהיר והוא מזיע). התיאור פחות מתאים לפרכוסים מתוך שינה, אך חסרים פרטים. כדי להבדיל בין הסוגים השונים, עליכם לפנות לנוירולוג-ילדים או לרופא מומחה להפרעות שינה בילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים