בן 17 סובל מתחושת שיוט נדנוד והפרעות ראיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/06/2023 | 22:49 | מאת: מזרחי דניאל

שלום רב אשמח לייעוץ אם יש לך כיוון לאבחון לבעיה שאני סובל ממנה או המלצה להמשך בדיקות אני סובל מתחושת שיוט /נדנוד במשל כשלושה חודשים בצורה רצופה 24 /7 בעיקר בשכיבה וישיבה ועמידה סטטית ופחות בהליכה מהירה יחד עם זאת אני רואה שובל של עצמים זזים למשל אם מישהו מזיז את היז אני רואה ממש שובל של היד להבנתי זה נקרא פלינופסיה בנוסף כל הסתכלות על דוגמת משבצות נקודות גורמת לראיית ריצוד וחוסר יכול להתמקדות בנקודה בודדת בנוסף כאשר אני נמצא בחדר חשוך אני מרגיש כאילו כל החדר נמצא על ספינה בלב ים כל הרצפה נראת ומרגישה כמו גלים גם הקיר מתחיל להסתובב ואני נתקף סחרחורת הייתי אצל המון רופאים בדיקה נוירולוגית תקינה בדיקה אורתופדית תקינה בדיקת אף אוזן גרון פעמיים תקינה בדיקות דם מקיפות תקינות למעט מחסור בוויטמין d בדיקה קרדיולוגית תקינה בדיקה אצל רופא עיניים פעמיים תקינה בדיקת mri מוח ועמוד שדרה צווארי גבי מתני תקינה אני עובד עצות אני לא מסוגל לתפקד ואני כמעט לא יוצא מהבית הנוירולוג אמר שהבדיקות תקינות וזה פסיכוסומטי אך אינני מבין כיצד תסמינים כאלו שלא מפסיקים לדקה הם פסיכוסומטיים מבקש את חוות דעתה של הרופא כיצד אני צריך להמשיך בבירור/ טיפול ]תודה רבה מראש וסליחה על ההסבר הארוך אני פשוט ממש סובל ]

דניאל שלום, אתה מתאר סחרחורת אמיתית שמפריעה לך לתפקד. עברת בירור מקיף שלדבריך היה תקין. כדאי לוודא שה-MRI כולל גם הדגמה של כלי הדם הצוואריים (ואם לא אז להשלים דופלר עורקי צוואר). אני ממליצה לך לפנות לפיסיותרפיסט/ית מומחה לסחרחורת, לרופא אף אוזן גרון שמתמחה בסחרחורת, ולפנות שוב לנוירולוג. בברכה

16/06/2023 | 13:05 | מאת: דניאל

תודה רבה אז אין סיבה לדאגה נכון אני פשוט לא ישן כבר חודש

19/02/2024 | 00:50 | מאת: מישהו

יש לך Visual Snow ככה נקראת התסמונת באנגלית, יש הרבה כתבי מחקר, עדיין לא יודעים מה המקור של הבעיה, יכולה לבוא גם עם אפקט של ״לראות את הדפיקות לב״ באופן של כאילו שיש לחץ על האחורה של העין שמסונכרן עם קצב הלב, ואפשר לראות כמו מעיין ״ברקים״ כחולים שנראים כמו רשת עצבים באחורה של העין לשבריר שניה בעיקר במעבר מאור לחושך או כשקמים בבוקר. גם אפשר לראות את הפלינופסיה/המרחות של פנסים או מסכים בהתאם לתדר שלהם, חלק יראו מעיין הבהוב נמרך וחלק לא, המוח פשוט רגיש לתדרים מסויימים.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים