בן 3 חודשים מעקב ניורולוגי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/06/2023 | 17:47 | מאת: תהילה

סליחה מראש על האורך. דעתך חשובה ומוערכת תינוק שנולד עם רעד חזק בגפיים עבר בדיקת ניורולוג ואולטרסאונד בגיל חודש והיה תקין הוגדר רעד פזיולוגי. לאחר מכן אובחן עם טונוס מעט מוגבר כעט בן 3 חודשים הלכתי לניורולוג פרטי אמר שבדיקה תקינה לגיל טונוס מעט מוגבר המליץ פזיו בגלל שהתעקשתי שלח שוב לאולטרסאונד מוח הפעם נמצא נוזל מסביב למוח 6 מ"מ המוח עצמו הכל תקין. הניורולוג אמר שאין קשר בין הממצא לטונוס ולרעד ורק לעקוב אחרי אחוזון ראש נולד באחוזון 80 עכשיו אחוזון 87 הוא טוען שזה ייספג ושאני היסטרית התייעצתי עם עוד רופא אמר לי שאם אני רוצה יתן לי הפניה לניוכירורג. היית ממליצה ללכת לניוכירורג? והאם אפשר לדעת מה הסיבות לנוזל הנהל? תודה שקראת וסילחה על האורך

תהילה שלום, כל מה שאכתוב כאן מבוסס על המידע שאת נותנת לי, אבל זו לא המלצה רשמית כי חסר לי מידע, ולא בדקתי את הילד, ולא ראיתי את תשובת שני סונרי המוח, ואני לא יודעת מה היקף הראש של ההורים. אז על סמך המידע שנתת לי - נשמע שכנראה מדובר ב-EVOH, שנקרא גם BESS קל. כדאי לפנות להערכת פיזיותרפיה לגיל הרך בגלל הטונוס המעט מוגבר, ולהמשיך מעקב נוירולוגי על הטונוס, היקף הראש וההתפתחות. נוירוכירורג לא רלבנטי לרעד, לטונוס או לתוצאת הסונר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים