גלגול עיניים לאחר חום גבוה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/06/2023 | 12:09 | מאת: אסי

שלום, בני בן השנה חלה לאחרונה - שיעול וחום גבוה שהגיע ל-40 מעלות בלילה, יום למחרת כשהיינו איתו בחוץ (מזג האוויר היה חם) ובנוסף התרופה להורדת החום עוד לא התחילה להשפיע, הוא הזיע וגלגל עיניים 3-4 פעמים, כל פעם לשנייה אחת, כלומר האישונים זזו למעלה וחזרו. יום למחרת תוך כדי משחק בבית, גלגל עיניים שוב פעמיים, הפעם ללא הזעה, ללא חום ויש להדגיש שהוא לא מפרכס, לא מאבד קשר לסביבה שלו, ממשיך לעמוד ולשחק מיד אחרי ונראה חיוני יחסית. בשבוע שלאחר מכן גלגול העיניים קרה שוב אחת ליומיים או שלושה, גם לאחר שהחום ירד והמחלה הסתיימה. בבדיקות דם וצואה לא היו ממצאים חריגים ונראה שהיה מדובר במחלה ויראלית רגילה והוא לא קיבל אליה טיפול מלבד תרופות להורדת החום. ממה יכול לנבוע גלגול העיניים?

אסי שלום, אני לא יודעת לענות בוודאות על שאלתך, אבל מדובר במעט תנועות שהיו וחלפו. אם תנועות העיניים ממשיכות ותדירותן עולה - צריך לפנות לרופא הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים