Mri לילד בן8 עקב כאבי ראש והקאות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

31/07/2023 | 18:17 | מאת: עינבל

קיבלנו היום תשובה ואודה לדעת הרחבה של חלל csf אחורי למוחון,במקום ראשון מגה ציסטרנה מגנה,באבחנה מבדלת ציסטה ארכנואידלית, אם כי פחות סביר עקב ארטיפקט זרימה ער בתוכה.מוקד אות פתלוגי בלתי ספציפי בחומר הלבן בצנטרום סמיאובלה מימין,קרוב לוודאי מוקדם נזק ישן,אם זאת עפ"י הקליניקה לשקול האם דרוש מעקב על מנת לוודא יציבות

שלום? בוקר טוב? ערב טוב? לא הבנתי מהי שאלתך. בבקשה

02/08/2023 | 07:17 | מאת: עינבל

בוקר טוב מה אומר תשובת mri אשמח לדעתך תודה ויום טוב

שלום, יש שני ממצאים: 1. נוזל תחום בחלל (ציסטרנה) או בקרום דק (ציסטה) באזור שהוא לא אמור להיות בו. גודלו לא מוזכר כאן. 2. אזור קטן לא תקין, יתכן נזק ישן (צלקת), אך צריך לשקול לבצע MRI חוזר כדי לראות שלא מדובר בתהליך אחר שעלול לגדול. לגבי שני הממצאים - בלי להכיר את כל הפרטים של המטופל אין באפשרותי לדעת מה משמעותם בהקשר שלו. לשם כך עליו לחזור לנוירולוג שהפנה אותו ל-MRI. בברכה

03/08/2023 | 06:59 | מאת: עינבל

בוקר טוב לפני הכול תודה רבה על התיחסותך כתבת "ציסטה) באזור שהוא לא אמור להיות בו. גודלו לא מוזכר כאן"-הכוונה שיש ציסטה? כדי לראות שלא מדובר בתהליך אחר שעלול לגדול - מה אמור לגדול? לגבי mri חוזר פניתי לרופא נירולוג שאמר אולי בעוד שנה והבדיקה תקינה אני יודעת שלא מסתמכים על הרגשה אבל משהו בבטן נותן לי לבדוק עוד ועוד וכן אבקש mri חוזר אשמח לדעתך בשנית תודה כתבת

04/08/2023 | 22:13 | מאת: עינבל

רוצה להוסיף ....אני לא יודעת אם יש לזה קשר בני עם עיכוב התפתחותי שבת שלום

שלום, 1. כן, מדובר בציסטה. 2. אם מדובר בצלקת של נזק ישן - היא לא אמורה להשתנות. הרדיולוג מציע לשקול לחזור על ההדמיה כדי לראות שהממצא יציב ולא גדל/ מתרחב/ משתנה. השיקול אם לחזור או לא יהיה של הנוירולוג שמפטל בבנך ולפי הקליניקה שלו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים