היקף ראש תינוק גיל חודשיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/08/2023 | 07:01 | מאת: אביה

שלום רב, תאומים לא זהים בני חודשיים (לידת קיסרי). אחד מהם נולד עם היקף ראש של 33.7, בגיל חודש היה 37, ובגיל חודשיים 40.7 . בטיפת חלב אמרו לי שעלי להיות במעקב כיוון שבחודש האחרון היתה קפיצה משמעותית מאחוזון 24 לאחוזון 65. אציין שבחודש האחרון גם היתה קפיצה במשקל מ4 ל5.5 קילו. אשמח להכוונה כי מאז הביקור בטיפת חלב נשארתי מודאגת.

אביה שלום, גדילה של 6-7 ס"מ בהיקף הראש תוך חודשיים היא אכן מהירה מעל המצופה. אני ממליצה לפנות לרופא הילדים לתישאול ובדיקה, וכן לבקש הפניה לסונר מוח. בברכה

23/08/2023 | 19:56 | מאת: אביה

העליה התחילה להתמתן. בכל מקרה עשינו אולטרסאונד מוח ויצא תקין, תודה רבה :)

06/11/2023 | 13:07 | מאת: אביה

היי, שוב אני :) בביקור היום בטיפת חלב (5 חודשים) שוב היה עניין עם היקף הראש (עליה של 1.4 בחודש) - בגיל 4 חודשים ההיקף היה 43.5, והיום בגיל 5 חודשים 44.9. האחות לא כל כך הסבירה רק אמרה לעדכן את רופאת הילדים. האם אני צריכה להיות מודאגת? אציין שהוא תינוק גדול יחסית בלי קשר (שוקל 8 קילו).

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים