תחליף לריטלין בהריון

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

31/10/2014 | 12:46 | מאת: רות 767

משום מה המכון הטרטולוגי אישר מינון נמוך .. האם יש תחליף לריטלין בתקופת ההריון ? תודה על המענה המהיר

שלום על פי FDA ריטלין/מטילפנידת נמצא בקטגוריה C של תרופות המשמעות שאין מחקרים איכותיים שבדקו השפעה של ריטלין/מטיפנידת בזמן הריון. תוצאות מחקרים במחקרים שנעשו-התרופה יכולה לגרום לסיבוכים לאובר וסיכון הוא משמעותי. החלטה סופית האים להמשיך טיפול בריטלין /מטילפנידת גם במינון נמוך היא ע"י רופא נשים/גינקולוג מטפל. לא ידוע לי שקיימת תרופה שמומלץ ליטליןל בזמן הריון במקום ריטלין או תרופה אחרת. כפי שכתבתי קודם, אני לא ממליץ על טיפול בריטלין או תרופות דומות בזמן הריון בברכה ד"ר חייגכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים