בעיית זיכרון אצל מבוגרת בת 84

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

09/12/2014 | 22:21 | מאת: רוב

שלום, לאימי בעיית זיכרון בעלת המאפיינים הבאים: 1. היא זוכרת בקושי דברים בטווח הארוך 50+ שנה, כל מה שחדש יותר, היא לא ממש זוכרת. היא מסוגלת להצטרף לשיר מלפני 20-30 שנה. 2. זיכרון לטווח קצר עובד חלקית. היא זוכרת דברים שקרו לפני שבוע שבועיים ואף חודש. לא הכל היא זוכרת, יש דברים שכן ויש שלא. 3. היא מודעת לבעיות הזיכרון שלה והיא אומרת שהזכרון שלה נמחק לחלוטין. 4. סובלת מאי יכולת להתמצא המרחב והזמן 5. מסוגלת ללמוד דברים חדשים מה שמוזר להבנתי זה שהזיכרון לטווח קצר נראה שעובד טוב. במה שקראתי על מחלות דמנציה, ישנה פגיעה בזיכרון זה ואח"כ פגיעה בזיכרון לטווח ארוך. תודה, רוב

שלום בלי בדיקה בנוכחות לא ניתן לבצע הערכה נכונה. ממליץ לפנות לנוירולוג המתמחה בהפרעות זיכרון/הפרעות קוגניטיביות בנוכחות לצורך בדיקה והחלטה על בירור וטיפול מתאים. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים