ליקוי זיכרון וקשב וסוכרת

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

05/11/2014 | 12:14 | מאת: יואב

אני בן 61 עובד בחברה הנדסית ופעיל כל הזמן. סוכרת מטופלת באינסולין וכדורים, עם ארועי היפו לעיתים. H1C ממוצע 7.4 סוכרת כ 7 שנים, טיפול ב כמות האינסולין מותאם ועלה בהדרגה במשך השנים. האם יש קשר ביין הסוכרת להידרדרות בזיכרון ויכולת קשב שלי. ומה מומלץ לעשות. תודה יואב

שלום כוסכרת יכולה לפגוע בכלי דם במוח וכתוצאה מכך לגרום להפרעות בזיכרון ובקשב, נוסף ארועים של היפוגליקמיה גם פוגעים בזיכרון. המלצות: 1/ אזון של סוכרת 2/ לבצע בדיקות MRI מוח -לשלול פגיעה בכלי דם קטנים 3/ לבצע בדיקה דופלר עורקי הצוואר-לשלול היצירות והפרעה בזרימת דם למוח 4/ פעילות ארובית, הליכה. 5/ מעקב אצל נוירולוג, רופא משפחה ורופא סוכרת 6/ להתחיל טיפול קוגניטיבי לשיפור תפקודי קשב וזיכרון אשמח לעזור ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים