טיפול בסטרטרה לסובלת מהפרעה דו קוטבית

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

01/01/2015 | 15:51 | מאת: מורן

היי ד"ר, יש לי הפרעה דו קוטבית, והפרעת קשב. הרופא אמר לי שאני לא יכולה לקחת תרופות כדוגמת ריטלין, והתחלנו לפני כמה חודשים שימוש בסטרטרה. כל פעם שעליתי במינון של הכדור - אחרי שבועיים הרגשתי השפעה עצומה- ריכוז מעולה, עליה במצב הרוח, הספק מדהים בעבודה, וגרפתי מלא מחמאות מהסובבים אותי ומהמנהלת שלי. אבל לאחר שבוע וחצי- ההשפעה התפוגגה. לבסוף הגעתי למינון המקסימילי- 100 מג'. וזה שוב קרה. התרוממות עצומה מבחינת הספק וגם מבחינת מצב רוח, אבל עכשיו כבר לא מרגישה דבר. אני מתוסכלת מאוד מהמצב! כי בזמן שהתרופה משפיעה אני מרגישה נפלא ושיפור עצום, ולאחר מכן- ההשפעה מתפוגגת ואני חוזרת למצב רגיל שבו אני לא מרוכזת כלל. חשוב לי מאוד להיות מרוכזת לא רק בפן הבין אישי אלא גם מבחינה מקצועית- בעבודה שלי. לכן הבעייתיות. השאלה שלי- 1. האם כדאי ליטול כדור של 100 מג' גם ביום וגם בלילה? (כמובן שאתייעץ גם עם הרופא המטפל שלי, אבל שואלת האם זה דבר שאפשרי לעשות) 2. האם יש כדור אחר שיכול לעזור לי? (בהתחשב בעובדה שהיו לי לפני 10 שנים 2 התקפים פסיכוטיים ואני סובלת מהפרעה דו קוטבית).

שלום ממליץ לפנות לפורום המתאים, המנוהל ע"י רופא פסיכיאטר בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים