טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

03/02/2015 | 04:04 | מאת: שלומי

שלום אני בן 33 ולפני כ 3 שנים אובחנתי כסובל מהפרעת קשב (אני חושב שאפילו חמורה ) מעבר להפרעה עצמה אני סוחב איתי לא מעט בעיות שכנראה קשורות להפרעה (רק לפני 3 שנים קישרתי בין השריטות שלי להפרעה ) אני מוצף רגשית מכל אירוע שעלול קצת להלחיץ אני ישן בשעות מוזרות בעיקר בבוקר רמת התפקוד שלי נמוכה (אני עובד באופן חלקי) לקח לי 7 שנים לסיים את התואר בהנדסה (במקום ארבע) אני נוטה להיות מדוכדך וחיי החברה שלי דלים מאוד אני דחיין בצורה קיצונית (החדר שלי למשל תמיד הפוך) התמודדות עם מטלה שלא לרוחי מלווה בתחושות פיזיות לא נעימות מה שהופך אותן לפעמים לבלתי אפשרית (תלוי במצב הרוח) לפני כמה חודשים התחלתי טיפול פסיכולוגי אבל אני עדיין נמנע מטיפול תרופתי (חששתי להיכנס לזה ) מה גם שאין לי בעיה של תפקוד בשעות מסוימות (ריטלין עובד למספר שעות) אלה מדובר במשהו שנמשך כל הזמן לכן לא ראיתי בזה טעם השאלה היא האם טיפול פסיכולוגי יכול להספיק או שעלי לפנות במצבי גם לפסיכיאטר לקבלת טיפול תרופתי שאלה שנייה יש קשר בין דופמין להפרעת קשב ? הבנתי שרמות נמוכות של דופמין יכולות לגרום לבעיות שונות השאלה היא כך הבנתי שדופמין משפיע על המצב הנפשי האם יש גם השפעה הפוכה (המצב הנפשי משפיע על הדופמין )הבנתי שדופמין נמוך יכול לגרום לדחף מיני נמוך בגלל שזה המצב אצלי(בצרוף העובדה שיש לי הפרעת קשב) שאלתי את עצמי אם יש קשר ואם כן איך מטפלים בזה

שלום ממליץ לפנות לרופא פסיכיאטר המתמחה בהפרעות קשב/הפרעות קוגניטיביות ולקבל המלצות לטיפול. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים