מוקסו ומינון

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

09/11/2014 | 17:20 | מאת: דניאל

שלום הרופא שלי חושד שיש לי הפרעת קשב וריכוז ושלח אותי לעשות בדיקת מוקסו פעם אחת ללא תרופה ופעם שניה עם ריטלין רגיל 10 מג, כדור אחד, ואחרי שעה לעשות שוב את הבדיקה. רציתי לשאול האם זה לא מינון נמוך מדי לבחור בן 26 ששוקל 102 קג? כי הבנתי שבדרך כלל נותנים את המינון המינימלי למשקל הנבדק, לא כך? בתודה

שלום תגובה לריטלין היא אינדיבידואלית, לעיתים מקבלים תגובה טובה ממינון נמוך התחלתי,החלטה מאיזה מינון להתחיל טיפול או לבצע בדיקה, כגון MOXO היא החלטה של רופא מטפל. במחקרים מבוקרים שנעשו בקרב מתבגרים ומבוגרים לא מצאו קשר ישיר בין משקל ומינון של תרופה. בנוסף רוב התרופות שמשפיעות דרך מוח מתחילים ממינון התחלתי ומעלים מינון במידת הצורך ולא מתחילים ממינון גבוה. לסיכום: ניתן לתמוך בהחלטה של רופא מפנה לבצע בדיקה עם ריטלין במינון 10 מ"ג. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים