מינונים של תרופות ssri

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

07/06/2017 | 20:27 | מאת: אמיר

אם למשל מינונים של ציפרלקס הם 10-20 ,אני לוקח 10מג ולא מעלה מינון לפי המלצות של רופאים ,זה יעבוד עליי פשוט יקח יותר זמן בגלל שזה מינון נמוך או שבכלל לא יעבוד עליי? מתוך היגיון שמינון נמוך לוקח לו יותר זמן לעבוד מאשר מינון גבוה שיעבוד יותר מהר או שאין קשר ולמה

12/06/2017 | 11:12 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי , למינון הנמוך יותר לוקח כ-4-6 שבועות להשפיע, במידה ותוך תקופה זו לא משיגים את השיפור הרצוי, מומלץ לעלות את המינון. בדרך כלל לא צפוי שיפור נוסף עם אותו המינון.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול