גמילה מציפרלקס אחרי עשרה ימים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

18/06/2017 | 09:20 | מאת: דן

לקחתי ציפרלקס למשך 10שנים. המסקתי ליטול את התרופה ואני נעזר בקלונקס כדי להתגבר על השינה הטרופה ועל העצבנות. האם יש סיכוי להגמר מהתרופה?

20/06/2017 | 15:11 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ציפרלקס אינה תרופה ממכרת ולכן לא מדובר בתהליך גמילה אלא הפסקה. חשוב לציין כי ההחלטה על הפסקת הטיפול בדומה לתחילתו, אמורה להתקבל בשיתוף עם הפסיכיאטר ולאחר שקילת כל הבעד והנגד ההחלטה. למשל אצל המטופלים שסבלו לאורך שנים מדיכאון כרוני, הפסקת הטיפול מעלה סיכוי לחזרתם של התסמינים של דיכאון ולכן בדרך כלל לא מומלצת. גם כשמחליטים להפסיק טיפול, מומלץ לעשות זאת באופן הדרגתי ותוך כדי מעקב של פסיכיאטר כדי במידה ותהיה החמרה במצב, לחזור לטיפול באופן נכון ולמנוע התדרדרות נוספת.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול