ציפרלקס והפרעות בתפקוד המיני

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

21/07/2017 | 23:53 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 32, נוטל ציפרלקס 15 מ"ג ביום. הטיפול התרופתי גורם לי להפרעה בתפקוד המיני אך טיפולים אחרים לא מועילים לי או בלתי נסבלים. הוצע לי לשלב סורבון עם הציפרלקס. מה המינון המקובל של סורבון למטרה זו ולכמה זמן מותר לשלב? (הבנתי שסורבון מיועדת לתקופות קצרות), אם אפסיק את השילוב אחרי זמן מה, ההפרעות יחזרו? תודה

26/07/2017 | 21:31 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, סורבון הוא תכשיר נוגד חרדה אשר במחקרים מסויימים התגלה כמסייע בהתמודדות עם הפרעות בתפקוד המיני כתוצאה מתכשירים נוגדי דיכאון. המינונים שהתשמשו בהם היו זהים לאלו שמשמשים לטיפול בחרדה: בין 15-60 מ״ג ליום. משך הטיפול אינו מוגדר וכן לא ידוע האם הפרעות בתפקוד המיני יחזרו לאחר הפסקת הטיפול. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול הנ״ל ובשיתוף איתו לבחון אפשרויות שונות של טיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול