האם פיתחתי סבילות לציפרלקס?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

05/07/2017 | 21:02 | מאת: ניר

לד"ר אירנה שלום אני נוטל ציפרלקס מזה 5 שנים במינון 20 מ"ג בשל דיכאון בשנה לפני כחצי שנה חוויתי נסיגה עליה הצלחתי להתגבר וכרגע אני בתוך נסיגה נוספת. שאלתי האם זה סימן שאני מתחיל לפתח סבילות לכדור? האם יש סיכוי שהעלאת מינון תעזור? בפסיכאטר שלי חושב להמליץ על שינוי לאפקסור מה דעתך? תודה רבה אשמח לתשובה גם מאנשי הפורום בימדה ומישהו חווה דבר דומה

10/07/2017 | 14:16 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, החמרה במצב הנפשי על אף המשך הטיפול בתכשיר נוגד דיכאון שבעבר הביא לשיפור היא תופעה מוכרת. לא מדובר בסבילות להשפעת התרופה אלא במנגנון שונה שאינו ידוע עד כה. המינון המקסימלי של ציפרלקס הוא 20 מ"ג ליום ולכן מומלץ לשקול החלפת התכשיר או לסירוגין להוסיף לטיפול תכשיר נוסף כטיפול תומך (מחזק). הת

23/08/2017 | 19:28 | מאת: ניר

תחילה תודה רבה על תשובתך. שאלתי הנוספת היא האם לדעתך תרופה אחרת ממשפחת ה ssri עדיפה או שכדאי לעבור ל snri?

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול