העלאת מינון ציפרלקס מעל ל 20

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

18/07/2017 | 11:44 | מאת: שי

ד"ר אירנה שלום האם ידוע לךעל מקרים בהם לאחר שימוש ממושך של שנים בציפרלקס 20מ"ג הפסיקה לעזור והעלאת מינון ל 25 או 30 מ"ג החזירה את יעילות התרופה בתסמינים נגד דיכאון?

19/07/2017 | 20:42 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, המינונים שעולים על המינון המקסימלי של 20 מ״ג לא נבדקו בצורה מסודרת במחקרים קליניים ולכן לא ניתן להסיק מסקנות ברורות בנוגע ליעילותם מצד אחד ובטיחותם מהצד השני. ישנם פסיכיאטרים שממליצים על המינונים הנ״לֹ וגם מטופלים שלוקחים אותם ומדווחים על תוצאות, אך כאמור על סמך הדיווחים הנקודתיים לא ניתן לבסס המלצות לכלל המטופלים ויש צורך בעדויות מחקריות נוספות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול