קצבת נכות ותרופות עזרה בבקשה לד"ר היקרה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

08/07/2017 | 00:25 | מאת: אבי

שלום וברכה אני מקבל קצבת נכות נפשית 40% רפואי ו100% אי כושר לצמיתות ואני מעוניין להפחית את התרופות שאני לוקח בגלל תופעות לוואי.. (כמובן שאני יודע שצריך להיות במעקב של פסיכיאטר) רציתי לדעת האם ביטוח לאומי יכול לשלול ממני את הקצבה בגלל שאני לא לוקח את התרופות או לוקח מעט תרופות? כאילו הוא יכול להגיד שאם אני לא לוקח תרופות אז בעצם המצב שלי בסדר ואני לא צריך קצבה? האם הוא יכול לדעת איך שהוא שאני לא לוקח תרופות (אם הפסיכיאטר רושם את זה במחשב של המרפאה)? תודה מראש ..

10/07/2017 | 14:21 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, לצערי לא אוכל לעזור לך במסגרת הפורום מאחר ואינו עוסק בנושאים הקשורים לביטוח לאומי והתנהלותו. לתרופות נוגדות דיכאון עלולות להיות תופעות לוואי והן לא תמיד מביאות לשיפור הרצוי. במקרים אלו יש חשיבות רבה למעקב עקבי של פסיכיאטר במסגרתו נעשים מאמצים להתאים את הטיפול תוך כדי שאיפה להגיע ליעילות המקסימלית וצמצום תופעות לוואי ככל הניתן.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול