דיכאון - עזרה ...................

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

29/05/2017 | 19:25 | מאת: אני

שלום, מבקש להתייעץ בנוגע לאישה בתחילת שנות ה 40 לחייה שככל הנראה חווה דיכאון אחרי לידה ו/או אבחנה נוספת אחרת מדובר באישה ללא עבר פסיכיאטרי, במהלך ההיריון החלה להיות חרדתית מאוד. לאחר הלידה החלה התנהגות דיכאונית, טופלה בציפרלקס למשך כחודש שלא עזר לה. בנוסף לדפוסי הדיכאון "הרגילים" , מנסה בכל כוחה לגייס אנשים שיבואו להיות איתה, עושה זאת בהתנהגות בעלת אופי מניפולטיבי, על ידי כך שמאיימת לפגוע בעצמה וכשאלה מגיעים להיות איתה, מרגישה הרבה יותר טוב וכשאלה הולכים ממנה, מחמיר מצבה בשנית. לאחרונה, נכנסה לאשפוז פסיכיאטרי, כרגע לא מקבלת טיפול תרופתי (לטענת הרופאים, מחכים שהגוף יתנקה מהתרופה הקודמת, זה הגיוני?) ועדיין ממשיכה באותו דפוס התנהגות בו מנסה לגייס אנשים על ידי זה שמאיימת לפגוע בעצמה. אשמח לכל עצה באשר היא. כולל חלופות לאשפוז ביתי במקום פסיכיאטרי. תודה

04/06/2017 | 17:07 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מהמתואר עולה כי האישה נמצאת כעת בטיפול במסגרת פסיכיאטרית והטיפול בה מנוהל על פי שיקולים רפואיים אשר מתבססים על מצבה הרפואי / נפשי הנוכחי והטיפול שקיבלה בעבר. אין אפשרות במסגרת הפורום וללא בדיקה פרטנית לקבוע את האבחנה ולהמליץ על הטיפול. יש חשיבות רבה להתרשמותם של הצוות המטפל בה ולחוות הדעת שלהם הן בנוגע למצבה והן בנוגע לטיפול. יש להיעזר בסבלנות ולאפשר לצוות המטפל להגיע למסקנות ולתת המלצות בנוגע להמשך הטיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול