רמוטיב (היפריקום) מומלץ?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

14/06/2017 | 12:21 | מאת: אילן

שלום שמי אילן ואני מדוכא רוב היום. לדיכאון מלווה גם בעיות בריכוז ובזיכרון, גמגום (קל-בינוני) שחולף כשחוזר לי הביטחון העצמי ועייפות ודפיקות לב, חוסר מוטיבציה, לא מסוגל לעשות פעילות גופנית. חשק מיני תקין אבל לפעמים אני לא מצליח להגיע למצבים עם בחורות כי הביטחון שלי יורד קצת, אבל כשהוא עולה אני ממש בסדר ויכול להיות בקשר תקין עם פעילות מינית. בדיקות דם (ויטמינים, מלחים, הליקובקטר, לב) מראות שהכל תקין לגמרי. הדיכאון הוא בינוני - אני מתפקד ועובד כל יום אבל גם לומד וצריך יותר אנרגיה ופוקס. שאלתי היא: אם אתחיל טיפול ברמוטיב אני אראה שיפור? האם יכול להיות שזה ירפא לי גם את העייפות? והאם בכלל התרופה מומלצת? תודה ד"ר

20/06/2017 | 15:07 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מדובר בתכשיר נוגד דיכאון אשר מומלץ לטיפול בדיכאון קל עד בינוני. זוהי הרבה פעמים תרופת בחירה של אנשים שמבקשים ״טיפול טבעי״, אך עם זאת יש לציין כי מבחינה רפואית, אין לתרופה זו יתרונות ברורים הן מבחינת היעילות והן מבחינת תופעות לוואי. במקרה שלך, הייתי קודם כל ממליצה לעבור תהליך אבחון כדי לברר באיזה בעיה מדובר , למשל האם אכן זהו דיכאון או לסירוגין מדובר גם במרכיב של חרדה ו/או בעיות נוספות אחרות. הצלחת הטיפול תלויה באופן משמעותי בהתאמת התרופה לבעיה הספציפית ולכן לפני שבוחרים בתרופה חשוב להבין יותר טוב את הבעיה , לבחון דרכי טיפול אפשריות ולבחור מתוכן באופן מבוסס ושקול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול