פלואוקסטין סרוטונין,נוראדרנלין,דופמין

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

03/06/2017 | 20:33 | מאת: ניר

פלואוקסטין עובד רק על סרוטונין ? קראתי שעובד גם על נורפינארין ודופמין ,השאלה כמה באחוזים ?פעם לקחתי פריזמה 20מג ואלטרולט 20 לפני שינה ועבד עליי יופי .. קראתי גם שאלטרולט מגביר רמות פריזמה בדם ...בכמה זה מגביר המינון שלקחתי ?נוראדרנלין יש גם באלטרולט ,ומגביר גם אצל פריזמה ,כמה אחוז יש סרוטונין בפריזמה וכמה אחוז יש נוראדרנלין? תודה

04/06/2017 | 17:25 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי, פלואוקסטין הינו מעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין ואינו משפיע על נוראדרנלין, כאשר לעומתו אלטרול, משפיע גם על נוראדרנלין (מעכב את הספיגה שלו) וכן גם על מוליכים עצביים אחרים. פלואקוסטין עלול לעכב פינוי של אלטרול מהגוף ולכן להגביר את השפעתו ולכן השימוש בשני התכשירים בו בזמן אינו מומלץ.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול