מיציתי את כל התרופות?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

04/06/2017 | 22:26 | מאת: תומר

היי הומלץ לי לעשות טיפול בemdr לטיפול בPTSD, ומעבר לכך טיפול בסימבלתה ואריפליי בשילוב קנאביס... אני מיציתי הרבה תרופות מבחינת זמן השפעה ומינון עד הגבול האפשרי שאפשר ומבחינת הרופא המטפל ניסיתי הכל חוץ מסימבלתה: וולבוטרין-450 מ"ג ציפרלקס-(20 מ"ג)-ניסיון חיזוק באדרונקס ויאפקס 300 מ"ג מרוניל:225 מ"ג ויאפקס 150 מ"ג בשילוב מרוניל 150 מ"ג מרוניל 150 מ"ג בשילוב פבוקסיל 100 מ"ג מרוניל 112.5 מ"ג בשילוב 200 מ"ג פבוקסיל עם אריפליי 5 מ"ג ברינטיליקס 10 מ"ג יחד עם אנפרניל 112.5 ואריפליי 5 מ"ג, חוץ מסימבלתה את חושבת שכדאי לנסות משהו אחר? מה עם רסיטל? פרוזאק? סרוקסט? לא ניסיתי את שלושתם, יש טעם לנסות או שהתגובה תהיה זהה ועמידה גם להם? יש שילוב אחר שלא ניסיתי או תרופה אחרת שכדאי לנסות חוץ מסימבלתה שאליה אני עובר עוד מעט(רסיטל,פרוזאק,סרוקסט, תרופה אחרת?)? מתי אפשר להגיד מיצינו את כל התרופות, אחרי שאנסה סימבלתה ואוסיף אותה לרשימה את חושבת שמיציתי את כל התרופות או שיש עוד טעם לנסות כי זה נמשך כבר שנים הניסויים האלו בלי תועלת?

12/06/2017 | 08:29 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי בטיפול בדיכאון, ככל שיש יותר כשלונות עם תכשירים נוגדי דיכאון, כך יורד הסיכוי לשיפור עם תכשיר חדש נוסף. עם זאת, בדרך כלל העדפה היא להמשיך עם הטיפול התרופתי ולבחור בתרופה שהייתה יותר יעילה מאחרות. מומלץ להעזר בטיפולים הלא תרופתים כגון טיפולים פסיכולוגיים ושיקומיים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול