כיצד להפסיק ריספרדל ?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/06/2017 | 18:49 | מאת: יעקב

ל 2 מ"ג כתוספת לציפרלקס 20 מ"ג לצורך טיפול בדיכאון. אני נוטל את הריספרדל כבר שנתיים. ברצוני להפסיק את הריספרדל כי לטענתי והרגשתי הוא גורם לי לחרדות. החרדות החלו מאז שהתחלתי עם הריספרדל. ואני גם לא מרגיש שהוא מביא תועלת לציפרקלס . כיצד להפסיק עם הריספשלום רב, נוטל ריספרדרדל? מה שיטת הגמילה המומלצת על מנת להמנע מתופעות לוואי של הפסקת התרופה? תודה

04/06/2017 | 17:14 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ריספרדל הוא תכשיר שמשמש כטיפול תומך בנוגדי דיכאון במקרים של תגובה חלקית וכן במקרים של דיכאון קשה אשר מלווה בתסמינים פסיכוטיים. מדובר בתרופה לא ממכרת אמנם הפסקתה עלולה להגביר סיכוי להחמרה במצב הנפשי ולכן, אין להפסיקה ללא התייעצות עם הפסיכיאטר המטפל וללא בדיקתו.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול