תרופת אסטו במקום ציפרלקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

29/06/2017 | 19:02 | מאת: מאיר

שלום בן 30 בריא בדר"כ מלפני שנתיים מקבל אסטו 20 מג בשל התקפי פאניקה . לפני חודש קיבלתי ציפרלקס במקום אסטו (לטענת הרוקח זה אותו חומר פעיל) מאז שאני מקבל ציפרלקס נפגע קשות חשק המיני .

03/07/2017 | 10:33 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי , מעבר בין התכשירים לא אמור להיות מלווה בתופעות לוואי חדשות או שינויים במצב הנפשי מאחר ושני התרופות מכילות את אותו החומר הפעיל. עם זאת, לאור התופעה שאתה מתאר, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרות לחזור לתכשיר הקודם וכן לשקול יעוץ מקצועי בנוגע לתפקוד המיני מאחר והירידה בחשק יכולה להיות קשורה גם לגורמים אחרים, הלא קשורים לטיפול התרופתי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול