איזה מייצב מצב רוח יותר יעיל?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

17/07/2017 | 18:18 | מאת: אני

שלום וברכה רציתי לשאול איזה מייצב מצב רוח יותר חזק? אביליפיי או ליתיום? אני מדבר גם מבחינת תופעות הלוואי בעיקר של השמנה וגם מבחינת שינויים מהירים במצב הרוח שיש לי, עד כדי התחלפויות של מצב רוח במהלך היום מס' פעמים ובעוצמת הרגשות הגבוהה (יש גם ברקע הפרעת אישיות). אני רוצה לרדת במשקל אני שוקל 100 קילו וגובה 1.78 ונמצא בהשמנת יתר, מה יותר יעיל בשבילי מבחינת לרדת במשקל? יש לציין שלוקח גם תרופה בשם ויקטוזה.. למי יש פחות תופעות לוואי? (יש לציין גם שלוקח למיקטל 200 מ"ג ולוסטרל 50 מ"ג, אך הבנתי שלמיקטל לא מייצב חזק, אני לוקח אותו בגלל מיעוט תופעות לוואי). אשמח למענה תודה.

19/07/2017 | 20:37 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ליטיום הוא מייצב מצב רוח הנחשב לאחד היעילים ביותר בטיפול בהפרעות מצב רוח דו-קוטביות (מניה דפרסיה) והוא יעיל יותר מאביליפיי. הטיפול בליטים לרוב לא מביא לעליה משמעותית במשקל וכך גם אביליפיי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול