תרופות ממשפחת ssri וטריציקאליות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

21/06/2017 | 10:35 | מאת: תומר

היי אצלי ניסו תרופה אחת בשם ציפרלקס לטיפול בדיכאון ופוסט טראומה במינון 20 מ"ג ממשפחת הssri ומיד לאחר מכן עברתי לפבוקסיל 50 מ"ג... אני יודע שהמינון של הפבוקסיל לא מספיק אבל ביקשתי מיד לאחר הפבוקסיל לעבור לאפקסור ככה שלא מיציתי את התרופה וגם לא את משפחת ssri תוך כדי הטיפול הצעתי לרופאה לחזור לפבוקסיל 200 מ"ג בשילוב אנפרניל 112.5 מ"ג עם אריפליי 5 מ"ג ואחרי שלושה חודשים בטיפול הנ"ל ובמינון הזה הבנתי שזה לא זה, השאלה אם זה נחשב שמיציתי את הפבוקסיל ואת משפחת SSRI? או שיש לחזור שוב למשפחת הזאת ולתרופות אחרות כגון: פריזמה (פרוזאק)/רסיטל/סרוקסט... לגבי אנפרניל אני יודע שמיציתי את התרופה אחרי שבהתחלה לפני השילוב עם פבוקסיל היא ניתנה לי במינון 225 מ"ג במשך קרוב לארבעה חודשים, השאלה אם יש טעם לנסות ממשפחת הטריצקאליים tca גם אלטרול/אלטרולט?

03/07/2017 | 10:31 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי, בכל ניסיון של נוגד דיכאון הספציפי מומלץ ליטול את התרופה לפחות 4-6 שבועות ובמקרה של תגובה חלקית להגיע למינון המקסימלי לפרק זמן נוסף של כחודשיים. רק במקרה ובמשך תקופה זו לא מגיעים לשיפור משמעותי, מומלץ לעבור לתכשיר אחר. הבחירה בתכשיר הספציפי יש לעשות בהתאם לתוצאות הערכה הפסיכיאטרית במסגרתה מבררים את התסמינים הספציפיים , התגובה לטיפולים שקיבלת בעבר ובהתאם לכך מקבלים החלטה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול