ירידה במשקל ותרופות - עזרה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

09/07/2017 | 18:12 | מאת: רון

שלום וברכה יש לי מס' שאלות לאיזו תרופה ממשפחת ה-SSRI יש הכי פחות השפעה מבחינת עליה במשקל ועליה בטריגליצרידים? האם כשרמת הטריגליצרידים גבוהה, זה מאט את קצב הירידה במשקל? האם התרופה אריפליי מעלה את הטריגליצרידים בדם? האם ככל שהמינון גבוה יותר - כך זה מעלה יותר את הטריגליצרידים? תודה

10/07/2017 | 14:26 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, תרופות נוגדות דיכאון מכל הקבוצות עלולות להשפיע על המשקל במנגנון שאינו ידוע. מניחים כי מדובר בהשפעה משולבת על תאבון (שמשתפר באופן טבעי עם ירידה בתסמינים של דיכאון ) וחילוף החומרים. התרופות לא משפיעות על הרמה של טריגליצרידים והעליה בהם יכולה להיות משנית לעליה במשקל. ההשפעה על המשקל היא אינדיווידואלית, ניתן לציין מספר תרופות כגון סרוקסט ותרופות מהדור הישן יותר (תכשירים טריציקליים) אשר יכולות להביא לעליה במשקל בסבירות גבוהה יותר, כאשר כל השאר בעלות סיכוי דומה לגרום לעליה במשקל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול